Wie is Marco van der Weide?

“Gefascineerd door de hefboom”

Marco van der Weide (1973) zegt over zichzelf: “Ik ben praktisch, leg verbanden, ga de confrontatie aan en houd de grote lijn in de gaten. Mijn hele leven ben ik al gefascineerd door de hefboom, vandaar de bedrijfsnaam. In plaats van te sjorren en te duwen, beter op het juiste punt de juiste kracht uit te oefenen, dan wel de juiste vraag te stellen.”

Persoonlijke uitdagingen

“Letterlijk vertaald uit het Engels betekent counseling raadgeven. Gezien mijn bedrijfskundige achtergrond en werkervaring geef ik raad aan ondernemers, directies en management. Door later ook de studie counseling te volgen ben ik mij ook gaan richten op de begeleiding van het individu. Mensen kunnen bij mij terecht met persoonlijke uitdagingen. Van directieplannen bespreken tot en met het begeleiden van bijvoorbeeld een burn out.”

Bedrijfskundig advies

“Door ervaringen in het MKB en counseling te verenigen, denk ik meer dan alleen technisch na over bedrijfskundige problematiek. Ik heb zestien jaar bedrijfskundig advies gegeven in het bedrijfsleven, waarvan ruim vier jaar als operationeel bedrijfsleider. Omdat het werken met mensen mij daarin zo goed bevallen is heb ik de opleidingen NLP practioner, NLP master en counseling gevolgd. NLP is voor mij een praktisch middel en geen levensbeschouwing. Maar al te vaak wordt NLP als een trucje gebruikt, en wordt er geen recht gedaan aan de situatie en de persoon.”

Concrete acties

“In een volle zaal ben ik het type die als enige zegt dat ik het niet begrijp. Met deze houding kom ik verrassend uit de hoek. Ineens vraag ik op een totaal andere manier naar de kwestie te kijken. Of iets uit te leggen wat als gewoongoed wordt beschouwd. Als eenmaal de problematiek en bijbehorende visie helder zijn, zet ik het doelbewust om in concrete acties.”