Visie en filosofie

“Ik wil mensen leren luisteren”

Hefboom helpt mensen en organisaties op een andere manier naar kwesties te kijken. Zelf inzicht krijgen is krachtig. Het is opbouwend en voorkomt afhankelijkheid van de dienstverlener. Hoe sneller Hefboom niet meer nodig is, hoe beter.

Hefboom maakt knelpunten inzichtelijk en bespreekbaar en doet dat op drie niveaus: op organisatieniveau, afdelingsniveau en individueel niveau. Dit op een praktische en heldere manier, zonder ingewikkelde of zweverige taal, dikke rapporten, of een alles oplossend standaardmodel.

Voor bedrijven particulieren

Ik ben Marco van der Weide, eigenaar van Hefboom, en sta u graag te woord om kennis te maken. Ik verleen mijn diensten zowel aan bedrijven als aan particulieren.

Een van de belangrijkste dingen in mijn werk is mensen naar elkaar te leren luisteren. Mensen leren naar anderen te luisteren, leren hoe je ervoor zorgt dat er naar je geluisterd wordt, en leren naar jezelf te luisteren. Luisteren is het krachtigste middel van goede leiders. Ze luisteren naar wat er speelt, sturend op hun eigen kompas.