Lange Wapper

Een zee van ruimte

Lange Wapper – de Friese zeilpraam van Hefboom – is gevonden in Friesland bij graafwerk in een boerensloot en geheel gerestaureerd. Van oorsprong is het een ijzeren geklonken schip en hij werd tot de opgraving gebruikt voor het vervoeren van riet. Vandaar zijn grote afmeting van dertien meter. Friese zeilpramen zijn normaliter negen tot tien meter lang.

Zwabberen of koersvast

Zeilen werkt als goede symboliek voor hoe een team functioneert. Zwabbert de koers, of zijn jullie koersvast. Sturen jullie koersvast, zelfs als de wind draait? Is er volledige concensus? En is die werkwijze handig binnen de door jullie aangegeven probleemcontext binnen jullie organisatie?

Lange Wapper is bij uitstek geschikt voor het zeilen met groepen, traingen en bedrijfs- en groepsuitjes. Hij ligt stabiel op het water, is makkelijk te zeilen en heeft een grote kuip waar iedereen kan zitten. Er mogen wettelijk maximaal twaalf personen aan boord, ook al kan de boot veel meer mensen bergen. Oftewel, met twaalf personen heeft u een zee van ruimte.

Varen op de Vinkeveense Plassen

Grotere groepen zijn welkom, omdat in samenwerking met zeilschool Vinkeveen een ruim aanbod aan schepen en locaties geboden wordt. Er wordt doorgaans gevaren op de Vinkeveense plassen; een prachtige omgeving met mooie eilandjes waar aangelegd kan worden.

De boot wordt inclusief schipper gehuurd. Lunch, koffie en drank kan aan boord geregeld worden, en je mag het vanzelfsprekend ook zelf meenemen. Lunchen en dineren kan ook aan de wal in de kombuis. Een sfeervolle ruimte in de haven van Vinkeveen, met daarnaast een vergaderruimte; zie pagina ‘bedrijfs- & groepsuitjes’.