Gratis downloads

Download brochures en folders

Op deze pagina vindt u een aantal folders, brochures en artikelen. U kunt de pdf-bestanden gratis downloaden.

Preventie en vertrouwen

De momenten dat ik me volop levend voel, zijn de keren dat ik risico loop. Zoals afgelopen zomer met ongereefde zeilen, ruime wind en windkracht 6: van Muiden naar Lemmer. Heerlijk. Motor nagekeken, lijnen op orde, zwemvesten aan boord, borgingen nagelopen, etc. Je controleert bijvoorbeeld de stalen bevestigingen waar je blokken aan hangen.

Maar wat is de kwaliteit van het staal aan de binnenkant? Je zal het nooit weten. Erg frustrerend. Je wilt dat het schip veilig is voor jezelf en je bemanning, terwijl je weet dat je niet meer kan doen dan alles nalopen op basis van je kennis en ervaring. Wat rest is vertrouwen.

Download de gratis pdf van mijn column Preventie en Vertrouwen


Workshop luisteren

Herken je dat? Dat je zelf met een half oog naar je mobiel of een andere monitor staart tijdens een gesprek. Of dat je gesprekspartner steeds bevestigend ‘ja’ en ‘mmm’ mompelt, en je het gevoel hebt dat de aandacht ergens anders ligt. Of dat iemand halverwege je verhaal zegt, ‘ja, dat heb ik ook eens meegemaakt’…, en je je eigen verhaal in overtreffende trap aan moet horen.

Download de folder over de workshop Flyer luisteren


MKB Bedrijfscounseling

Op afroep of regelmatige basis kom ik langs voor een gesprek van anderhalf uur. Gegarandeerd binnen twee dagen.

Geen dure rapporten, lange onderzoeken, sjieke pakken en dure auto’s. Wel kennis, ervaring, een luisterend oor en dus een maatwerk respons. Voor het producerend en dienstverlenend MKB. Kort en krachtig.

Download de gratis brochure over Bedrijfscounseling voor het MKB


Verjaardag of ander feestje

Met twaalf vrienden op een groot schip zeilen, onder leiding van een prettig gestoorde kapitein. Weg van dat huiswerk. Weg van die suffe docenten. En al helemaal weg van je ouders. Alleen met je vrienden. Aanmonsteren kan tussen de 9 en 90 jaar, van mei tot en met september.

Download de gratis brochure met informatie over Zeilende feestjes


Scheepsjournaal, nummer 1

Ik heb besloten me volledig te gaan richten op counseling, teambuilding en consultancy. Na een studie counseling, de ervaring in het bedrijfsleven en het leiding geven aan veranderingen in organisaties, is de tijd rijp.

Download de eerste editie van Scheepsjournaal 1


‘Laat ze maar even boos worden’

In de rubriek ‘Het Kettinggesprek’ praat het Witte Weekblad iedere week met iemand die in De Ronde Venen woont of daar actief is. Vorige week spraken we met Fenna Luiting, die een paar jaar geleden in Wilnis is komen wonen en zich actief inzet voor ‘Wilnis Klopt’.

Zij nodigt haar man Marco van der Weide uit voor het volgende gesprek. Marco is bedrijfskundige en counselor maar ook bomenkapper. ‘Hefboom’ bestaat sinds 2002 en tegenwoordig organiseert hij teambuilding-activiteiten op zijn boot Lange Wapper, een Friese zeilpraam.

Download het volledige krantenartikel